Waarom is turnen leuk?

Voor turnen heb je niet alleen kracht nodig, maar ook durf. Samen met een flinke dosis leningheid en het vermogen om je oefening sierlijk te turnen kun je een prachtige oefening neezetten. Het kost soms veel doorzettingsvermogen en training, maar als je doet wat je leuk vindt en er bovendien goed in bent, geeft het enorm veel voldoening. Je kunt altijd weer moeilijkere dingen aanleren en jezelf uitdagen. Het mooiste, maar ook spannendste moment is als de hele hal stil wordt op het moment dat de muziek aangaat. Als je zelf gefocused en geconcentreerd klaar staat om te beginnen aan de vierkante vloer oefening. En als je dan die moeilijke elementen waar je zo hard voor hebt getraind perfect uitvoert, geeft dat een fantastisch gevoel van opwinding en blijheid.

Turnen is een individuele sport. Maar wat de training zo leuk maakt is dat je wel gezellig samen kunt oefenen op een toestel of op een onderdeel, maar dan ieder op eigen niveau. Je moet in de turnsport soms eindeloos lang oefenen op een bepaalde techniek of element, maar als je het dan onder de knie hebt is dat een enorme kick! En wat is er dan leuker om dat te delen met je mede-turnsters!

En vervolgens ga je weer verder met een moeilijkere uitdaging. Je motiveert elkaar en moedigt elkaar aan. De sfeer binnen FGV is dan ook bijzonder fijn en gebaseerd op wederzijds respect.